Hjälper min kusin med städ

God förmiddag på er

Den här helgen ska min kusin flytta från sitt hus till en lägenhet i Linköping för hon och hennes sambo har separerat. Så denna veckan ska jag vara där en hel del och hjälpa henne med packning och städ. De har som tur var inga barn men det är såklart ledsamt ändå och hon tycker ju detta är jobbigt, så det är lika mycket för moraliskt stör som för avlastning.

Jag erbjöd mig att hjälpa henne med städ och sånt så att hon inte behöver känna sig så ensam och så får hon känna själv om hon vill passa på att prata om det eller om vi ska fixa i tystnad. Det kan ju vara olika stadier man går igenom men bara att veta att någon finns där är ju skönt. Hon och hennes ex kommer vara där i omgångar och fixa med sina saker så eftersom vi båda har semester så kunde vi vara där under veckan och sen är han där till helgen och fixar med sitt.

Tur att hon fick tag på en lägenhet inne i Linköping så fort och med snabb inflyttning för det kan ju vara väldigt påfrestande att behöva bo ihop när man valt att göra slut eller behöva bo på någons soffa när man är ledsen och kanske har ett stort behov av att få vara i fred. Rensning och städ kan ju vara ganska så terapeutiskt så det är bra och jag tror att om man tillåter sig att gå igenom alla faser av känslor så tror jag att man snabbare kommer kunna gå vidare.

Sen får allt ta sin tid och man får vara snäll och tillåtande mot sig själv. Till slut brukar man få svar och perspektiv på allting, så har det i alla fall varit för mig. Ta hand om er och ha en fin dag!

Du gillar kanske också...